Svensken konsumerar mest godis i hela Europa, cirka 14 kg i snitt per person och år. Utöver detta dricker vi i snitt 72 liter läsk. Aldrig har så många barn lidit av fetma, som under 2000-talet, vilket kraftigt ökar risken för typ-2 diabetes, hjärt-kärlsjukdom, astma och många andra sjukdomar.
Vad gör vi för att minska sockerkonsumtionen i Sverige? Hur ska vi gå tillväga för att vända utvecklingen?
Diabetesorganisationen i Sverige, DiOS, har med stöd av Konsumentverket. tillsammans med den kända vetenskapsjournalisten Ann Fernström, tagit fram en broschyr om socker.
Vi i Blekinge Diabetesförening är mycket glada över att få hälsa Ann Fernström välkommen till ett seminarium i Karlskrona den 22 oktober. Alla hälsas välkomna till en intressant lördagsförmiddag.
Föreläsning/debatt
Socker – hur påverkar det oss?
Ann Fernholm, vetenskapsjournalist
Lördag den 22 oktober kl 10 – 12.30
Sparresalen Karlskrona
Entré: Fritt för medlemmar, övriga 100 kr.
Sista anmälningsdag 20 oktober